Home » Intermittent fasting » Afvallen met intermittent fasting

Het in een keer voor een week aan boerenkool eten…

om de afgelopen week goed te maken, heeft niet veel zin!

Om structureel af te vallen, zal je een plan moeten hebben en, schrik niet, je zult je aan dat plan moeten houden als je resultaat wilt hebben.

Een dagje niet gezond leven is geen enkel probleem, mits het niet op structurele basis plaatsvindt.

Intermittent fasting is anders dan de diëten die je gewend bent. Het is een leefstijl die niet al teveel bij regeltjes leeft. Het is een leefstijl die echt iedereen toe kan passen, en is het een gouden leefstijl voor als je af wilt vallen.

Want puntje bij het paaltje, je zult minder moeten eten als je gewicht wilt verliezen, dat is een feit.

Intermittent fasting heeft dan ook als bijwerking dat je minder eet en minder eten staat gelijk aan langer leven.

Wat ga ik je vertellen in dit artikel:

Intermittent fasting in een notendop

Intermittent fasting is het anders indelen van je maaltijden gedurende de dag, met als resultaat dat je minder calorieën eet.

Dit, naast het bewust bezig zijn met je maaltijden, heeft zeer grote voordelen voor je gezondheid.

Je eet minder calorieën, dus waarschijnlijk gaat er iets met je gewicht gebeuren. Je triggert verschillende transmitters, waaronder BDNF (Brain Derived Neurotrophic Factor) in je hersenen, hierdoor ga je je goed voelen en je wordt insuline gevoeliger.

Voor als je niet echt in de voedingswereld bekend bent. Dat zijn factoren die A) je af laten vallen B) je gelukkig laten voelen en C) je diabetes doet omkeren.

Je maaltijden anders indelen dus. Wil je meer weten, op de site van de Intermittent Living Methode heb ik een uitgebreide manual staan.

Wat heb je nu nodig om af te vallen

Heel simpel, minder calorieën dan je nodig hebt gedurende de dag. Dit is simpeler gezegd dan gedaan.

Zie het zo, als jij een rustmetabolisme hebt (een rustverbranding) van 2000 kcal en je eet er op dag basis 2500 (wat niet ondenkbaar is met de huidige voeding), dan eet je structureel teveel.

Nu kun je elke dag 500 kcal gaan verbranden, echter moet je je dan elke dag helemaal het zweet in trainen, iets wat niet op iedereen zijn verlanglijstje staat helaas.

Minder gaan eten, dat is een van mijn adviezen, echter kun je er ook voor zorgen dat die BMR, dat rustmetabolisme omhooggaat.

Het verhogen van je BMR. dat is de truc die veel professionals niet snappen, echter ik en mijn team al bijna 10 jaar structureel toepassen en waarom we zoveel resultaat hebben.

Je moet gewoon je BMR (basal metabolic rate) verhogen en minder gaan eten.

Wat kan intermittent fasting voor je doen?

Intermittent fasting is een leefstijl die de twee bovengenoemde punten aanpakt. En dit is waarom ik zo’n groot fan ben van intermittent fasting, als het gaat om gewichtsverlies.

We verhogen je BMR en laten je anders eten, 2 keer de winst. Hoe klinkt dat?

Intermittent fasting verlaagt je vetpercentage en verlaagt de ontsteking markers (ontstekingen in het lichaam). Daarnaast verlaagt het een van de sleutelspelers in ziekte, namelijk IGF-1, een hormoon waar ik in dit blog niet verder over zal schrijven.

Het simpelweg anders indelen van je maaltijden zal dus een megaeffect hebben op dat ene doel dat je hebt, afvallen. Het verlaagt de vetmassa en verhoogt je metabolisme. Super!

Maar is intermittent fasting het enige wat je kunt doen om je BMR, oftewel je metabolisme te verhogen?

Nee! En ik geef je graag 6 stappenplannen die je in kunt zetten om je BMR te verhogen. Deze 6 stappenplannen doorloop je in 2 weken en zijn toegankelijk voor iedereen.

>>> klik hier voor meer informatie

Wil je alvast beginnen met intermittent fasting, lees dan verder!

Hoe kun je starten met intermittent fasting

De makkelijkste manier is de 101 tutorial downloaden die ik heb geschreven, ik geef je hier alle basisinformatie over intermittent fasting.

Als je dit niet wilt, dan kan ik je alleen maar aanraden om het 16:8 protocol, wat ikzelf ook gebruik, in te zetten.

16 uur niks eten gevolgd door 8 uur wel eten. In die 8 uur eet je natuurlijk niet 8 keer, dat zou een beetje raar zijn.

2 à 3 maaltijden in die 8 uur tijdperiode is voldoende. 3 rijke maaltijden kan ik wel aanraden. Veel groente, veel eiwitten en voldoende vetzuren.

Kies een periode van 8 uur dat je kunt eten. Ikzelf gebruik 12:00 – 20:00 uur. Hiervoor en hierna eet ik niet, nooit niet, ook niet af en toe een snack.

In die 8 uur eet ik 2 maaltijden, allebei groot en rijk aan nutriënten. Dus geen brood, zuivel, suiker etc. want dat is niet rijk aan nutriënten.

Dan zou ik mezelf in de vingers snijden en mezelf uithongeren en dat zou weer effect hebben op mijn sportprestaties en dat wil ik niet…

P.s. wist je dat te veel suiker ook een enorm effect heeft op je humeur, je wordt er echt gewoon kapot saggerijnig van en je slaapt er rot van en je wordt er wat dikker van… Allemaal rare dingen dus.

Waar dien je nu nog meer rekening mee te houden?

Dat je gaat bewegen!

Ja, heel veel bewegen. Fitness het liefst of iets wat een flinke inspanning vraagt.

De onderzoeken die ik lees over IF komen bijna allemaal i.c.m. bewegen.

Wandelen, fietsen, stukje drijven in het water etc. valt hier niet onder. Nee echt een momentje creëren waarna je blij bent dat het over is.

Nu weet ik uit ervaring dat niet veel mensen dit fijn vinden, jij misschien ook wel niet. Laten we er dus niet omheen draaien, je hebt iemand nodig die je gaat helpen.

Een vriend, een collega, je buurman, een fitness groep, een online coaching platform of een personal trainer.

Laat ik je bij die laatste 2 nu goed kunnen helpen 😉

Ik begeleid mensen naar hun doel zowel in de gym in Papendrecht als bij mijn online coaching trajecten.

Stuur me gerust een berichtje als je meer wilt weten.

>