De logo’s en namen door de 10 jaar heen

In februari 2019 bestaat Bewust-Fit 10 jaar. Tijd om eens een kijkje te nemen door de verschillende logo’s en namen die Bewust-Fit heeft gehad.

In februari 2009 begon het allemaal. De naam die we toen hadden was “JW-Coaching”. Een personal training bedrijf waarmee ik vooral de focus legde op 1 op 1 coaching in sportcentrum HealthCity in papendrecht.

Ja dat klopt, dat gebouw dat nu Basic-Fit is.

Logo JW-Coaching personal training. Het begin van de personal training, groepslessen en online coaching series die er nu zijn. 

Een aantal leden die ik daar heb leren kennen en nog steeds bij ons zijn, zijn Anja Gehring, Gery Mudde en Berry Versluis. Twee leden van het eerste uur.

Ik heb mezelf een verjaardagscadeau gegeven voor mijn veertigste verjaardag voor die martelschuur van jou.

Anja Gehring

Jouw commentaar op mijn push ups…

“Nou, laat dat maar even zitten, we gaan door naar de volgende oefening”

Berry Versluis

Jan Willem zijn advies…

“Gewoon doen wat ik zeg, dan komt het goed”

Gery Mudde

Wat een geweldige periode was dat!

Een hersenspinsel

Na JW-Coaching had ik een hersenspinsel om meerdere vestigingen te openen. De eerste die erbij kwam was Barendrecht en kort daarna volgde Brakel, Zwijndrecht en Ambacht. Voor als je niet weet waar dat ligt (je bent niet de enige), dat ligt vlakbij Zaltbommel.

Met deze 4 vestigingen erbij kwamen er namen bij:

  • Bootcamp Zuid-Holland
  • Bootcamp Brakel
  • Bootcamp Zwijndrecht
  • Bootcamp Ambacht

Op dit moment heb ik ervaren ik dat het niet makkelijk was om meerdere locaties te runnen, alleen. Tijd voor verandering, tijd voor een franchiseorganisatie dacht ik…

Een franchise organisatie

De naam veranderde ik in “The Bootcamp Group” en ik startte een franchiseorganisatie.

Binnen no-time had ik 3 franchisenemers. Een in Barendrecht (die nam mijn locatie van Barendrecht over), een in Hoogvliet en een in IJsselstein. Ikzelf had de locatie in Brakel, Ambacht, Zwijndrecht en Alblasserdam nog.

Lekker druk dus.

Dat franchise liep niet helemaal zoals het moest. Ik kreeg een enorm probleem met een andere speler in de bootcamp wereld welke ook een franchise was.

Nu leek mijn naam, plus mijn teksten (eigenlijk mijn hele concept…) wel verdomd veel op die van hun.

Rechtszaak, schikking… je kent het wel.

Naam kwijt, tijd voor een nieuwe naam.

Heb je het nog, ikzelf was het wel even kwijt hier namelijk

  1. JW-Coaching
  2. Bootcamp Zuid-Holland, Bootcamp Zwijndrecht, Bootcamp Ambacht, Bootcamp Brakel
  3. The Bootcamp Group (franchise)

BaseBootcamp

De nieuwe naam moest snel komen. Het meest logische zou zijn om Bootcamp Zuid-Holland gewoon weer te nemen, maar dat vond ik te makkelijk. En waarom zou je het makkelijk maken, als het gewoon moeilijk kan.

BaseBootcamp kwam uit de lucht vallen. Een naam die ik voortzetten in Papendrecht, op het industrieterrein Nieuwland Parc.

Een leuke locatie waar de lessen echt gingen uitbreiden. Ik groeide naar 100+ leden, fight camp kwam erbij (als eerste in deze regio, ik blijf het zeggen) en de pt’s gingen de lucht in.

Op dat moment was ik ook bezig, zoals altijd, met allemaal andere dingen. Ik had met een vriend van mij een website opgezet genaamd “Het Oerprincipe”.

Toen ik een stagiaire kreeg, hebben we met zijn allen lopen brainstormen hoe we dit van de grond konden krijgen. We wilden een slogan. Die slogan kwam, namelijk Bewust-Fit (uiteindelijk bedacht door Wim van der Voet, jawel, mijn schoonvader).

Alle lessen, alle locaties, een deel van de franchise nog… Het was een rommel met allemaal verschillende namen. Tijd om alles samen te voegen.

Een van de vele evenementen die we toen deden

Bewust-Fit

Dit kwam tegelijkertijd met de verhuizing naar de locatie waar we nu zitten. Bewust-Fit werd een sportschool waar iedereen kon trainen, niet alleen de topatleten.

Lessen op niveau, verschillende lessen en elke dag van de week.

Daarnaast de volle focus op personal training trajecten. Zowel 1 op 1 als een tussenoplossing voor als je niet de volle aandacht nodig hebt van een coach.

Kortom, er is nogal wat gebeurt in de afgelopen jaren. Veel namen, veel logo’s en veel veranderingen.

De komende 10 jaar gaan we gewoon lekker door en er is een extra tak bijgekomen, de online coaching series en online consulten.

16 februari

Bestaan we echt 10 jaar en dat vieren we. Op deze pagina staat de complete planning. Aanmelden kan hieronder.

  1. Competitie voor de leden
  2. Mat de trainers af
  3. Lunchbuffet
>