De complete focus op het aanleren van een gezonde voeding, het herstellen en tot rust laten komen van bepaalde lichamelijke processen en genieten in de natuur om zo te werken aan je gezondheid.

Dat is de detox en mindfullness retreat van Bewust-Fit.

Het optimaliseren van je fysieke fitheid en mentale weerbaarheid gedurende een 4-daagse detox en mindfulness retreat in Spanje.

Detox

De detox is een methode waarbij je met name je lever een bepaalde periode rust geeft. Heel de dag door wordt dit orgaan blootgesteld aan allemaal toxische stoffen. Door je voeding (bepaalde plantenstoffen) maar ook fijnstoffen in de lucht, rook, stress etc.

Dit zorgt ervoor dat dit orgaan behoorlijk overwerkt raakt en een detox is ideaal om deze een korte periode van rust te geven. 

Dit kun je doen door bv alleen maar sap te drinken, echter zullen alle fijnstoffen en bv de alledaagse stress nog steeds aanwezig zijn.

Het terugtrekken, weg van de stress van alledag, plus het verblijven op een locatie van 800 meter hoogte, biedt uitkomst om een volledige rust te creëeren voor o.a. dit orgaan. 

Mindfulness

Niks zweverigs, gewoon de complete focus op jezelf, het hier en nu en het stroomlijnen van je focus en je hart.

Dit wordt keer op keer aangetoond je stress niveau te verlagen, je bloeddruk te verlagen, je hartslag te verlagen en dus je gezondheid te bevorderen.

Dit kan je bereiken door simpele technieken als ademhaling, wandelingen door de natuur, priming en meer.  

De combinatie is dus uniek en krachtig

Nu is het dus deze combinatie van detox, mindfulness, bewegen en het juiste bioritme herstellen wat een ongekend krachtige werking heeft op je gezondheid. Veel meer dan detoxen alleen. 

Dit is de reden waarom we deze retreat hebben samengesteld. 5 dagen lang de focus op het herstellen van je gezondheid met protocollen en technieken die werken.

N

In 4 dagen je gezondheid herstellen

N

Detox je lichaam en herstel je systemen

N

Leer wat gezonde voeding is en met je doet

N

Vind je innerlijke rust (mindfulness) en leer protocollen om dit vol te houden

N

Vind de juiste beweging voor jouzelf om thuis vol te kunnen houden

N

Ontwikkel jouw eigen leefstijl plan

Wat kan je verwachten bij deze retreat

Dag 1 en 2 (detoxen)
Bij deze retreat gaan we 2 volle dagen detoxen. Dit is de start van een gezonde leefstijl. Samen met de detox gaan we heerlijke ontspannen wandelingen maken om de bloedsomloop te stimuleren, je lymfe te stimuleren en je mindset te ontspannen.

In deze eerste 2 dagen gaan we verschillende protocollen doen om je mindset te controleren en mindfulness te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan mindfulness ademhaling en mindfulness wandelen.

Dag 3 (voeding en beweging)
De 3e dag is de overgang naar een vaste voeding. Iets waar je misschien moeite mee hebt als je zelf doet detoxen. Wat kun je nu gaan eten. 

Deze dag staat in het teken van aanleren wat gezonde voeding is door middel van verschillende seminars, maar ook door workshops om in te zien hoe makkelijk het is om zelf te koken.

Daarnaast gaan we je een introductie geven in de wereld van beweging. Wat kun je nu thuis gaan doen om dit vol te gaan houden, hoe maak je jouw eigen schema en wat past het beste bij je.

Uiteraard zetten we de ingeslagen weg van mindfulness door met ademhalingstechnieken en mindfulness wandelen.

Dag 4 (evalueren)
De laatste dag. Als het goed is heb je gedurende deze retreat je eigen leefstijl plan samengesteld. Het is tijd om deze te evalueren.

Deze dag staat dan ook, naast de gezonde maaltijden, de ochtendwandeling in het teken van de gehele retreat doorlopen. Alles waar je nog tegenaan loopt, waar je nog moeite mee hebt kun je met jouw coach bespreken. 

Een complete reset

Zoals je ziet, is deze retreat een complete reset van je lichaam om je lichaam te optimaliseren voor gezondheid. Wat je huidige situatie ook is, als je darmklachten hebt, last van reuma, hormonale problemen, een schildklieraandoening of je vindt het gewoon gaaf om aan je gezondheid te werken, je kan meedoen!

Als je jezelf aanmeld, krijg je ver van tevoren een aantal tips en tools die je alvast kunt ondernemen om de retreat goed te starten. Dit zijn tips die je in de week voordat je bij ons in Spanje komt, kunt gaan doen. 

Praktisch, kosten en datum

De retreat is 4 dagen en 3 nachten. De eerste dag begint om 12:00 uur en de laatste dag eindigt om 16:00 uur. Je slaapt in een groot huis waar ongeveer 20 mensen in kunnen, echter de retreat is voor maximaal 12 deelnemer, dit i.v.m. onze coaching capaciteit.

De retreat is all-in, dat betekend dat alle maaltijden, alle coaching, wandelingen, vliegveld transfer etc. is inbegrepen. De enige extra kosten is de vlucht.

Gedurende de retreat maak je in je eigen journal/werkboek jouw eigen leefstijl plan. Wij, jouw coaches, helpen je hierbij. 

Gedurende de retreat is er voldoende vrije tijd. Lekker relaxen bij het zwembad, praten met je mede-retreaters of gewoon even lekker in het zonnetje liggen. Tevens ben je vrij om een van de dichtbij gelegen authentieke Spaanse dorpjes te bezoeken. 

De kosten van deze retreat is €297,- per persoon. 

De datum van deze retreat is va 1-4 juli 2019

Aanmelden

Heb je besloten dat je mee wilt doen, dan kun je hieronder aanmelden. Ben je er nog niet zeker van, dan bellen we graag met je om al je vragen te beantwoorden. Vul dan even het onderstaande contactformulier in, uiteraard is dit vrijblijvend.

Heb je nog vragen, vul dan onderstaand formulier in

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er na de betaling?

Dan krijg je een mail met een link naar de online agenda. Hier kun je een afspraak inplannen zodat we kennis kunnen maken. 

Voordat je dit doet, krijg je van ons een vragenlijst/intake formulier. We willen je graag beter leren kennen alvorens we je gaan coachen.

Moet ik direct een vlucht reserveren?

Nee! Wij bevestigen de retreat nog definitief. Dit gebeurt uiterlijk 6 weken van tevoren en het liefst eerder. Bij een te lage deelname gaat de retreat namelijk niet door en zal je jouw geld teruggetsort krijgen. 

Waar moet ik de vlucht heen reserveren?

Naar Alicante in Spanje.

Hoe laat moet ik er zijn?

Je wordt tussen 10:00 en 11:00 uur opgehaald van het vliegveld in Alicante. Dit is afhankelijk van de vluchten van alle deelnemers.

Je moet dus een ochtendvlucht nemen.

Hoe laat word ik teruggebracht?

De pendelbus vertrekt bij ons om 16:00 uur en je bent uiterlijk om 17:00 uur op het vliegveld van Alicante terug.

Je moet dus een avondvlucht nemen.

Kan ik langer blijven?

Jazeker, je kan bv een hotel nemen in Alicante voor een leuke stedentrip of bij ons blijven om je vakantie te verlengen. 

>