Hallo allemaal,

Mijn naam is Danielle en ben 35, zo zat ik te denken dat ik waarschijnlijk zo goed als op de helft van mijn leven was en dat er toch wel wat dingen moesten veranderen.

Zo gaan we op mijn werk al een traject in met gezond eten en dan wil ik wel het goede voorbeeld geven.

Nou moet ik zeggen dat het word voeding mij in alles trekt. Je raakt er niet over uitgepraat of uitgegeten. Het is een dagelijkse bezigheid. En als je nou eens bij jezelf nagaat; hoe vaak sta jij stil bij wat je eet. Hoe vaak gaat het niet gedachteloos naar binnen en bedenk je je aan het einde van de dag, wat heb ik nou allemaal gegeten.

Pff.. I bin there and done that!!!

Ik ben een moeder van drie heerlijke meiden en vind het zo belangrijk om hun ook gezond op te laten groeien en ze het goede voorbeeld te geven. Hoe heerlijk is het dat ik al zo geniet van wat ik ga klaarmaken en daar dan nog eens van mag genieten omdat ik tijd maak om te eten.

Mijn lichaam te voeden met dat waar ik zin in heb en waar mijn lichaam om vraagt..

Ja okay misschien niet om die rode wijn maar OHHH wat smaakt hij goed omdat hij bewust naar binnen gaat. En dit kwam doordat ik het roer om heb gegooid.. En ik denk, als ik het kan!! Kan jij het zeker!!

Intermittent fasting

Ik ben gaan lezen over intermittent fasting en ik kon zo veel positiefs vinden en eigenlijk nauwelijks iets negatiefs. 

Mijn dag begint net als zovele om 6.30 met drie kinderen om me heen. Met nu veel tijd over ben ik met plezier hun trommels aan het vullen vol met lekkere dingen, gekookt eitje wortels en een stuk fruit en ik maak gelijk een rauwkost voor mezelf klaar.

De geur van verse koffie omringt mij en enkel de geur geeft mij al energie. Tassen jassen schoenen kids en koffie mee en hup naar school.

Mijn dopper gaat altijd gevuld met water mee en dat die nog niet versleten is snap ik niks van want er zijn al wat litertjes in gegaan.

In de ochtend sport ik voor ik ga werken en ik was huiverig want kon dat wel met een lege maag sporten??

Yess you can..

Wat een energie nooit gedacht. Ik ga voor een gedeelte cardio en een gedeelte kracht training want ik krijg daar een enorme voldoening van. En wie heeft dat niet, als je jezelf in de spiegel zit met je mooie sport-outfit dan voel je je eigen toch al een stuk beter. Helaas moet ik inmiddels afscheid nemen van mijn fijne sportbroek want hij zakt af…

Op mijn werk eet ik elke dag om 13.00 mijn eerst maaltijd en tussen 17.30 en 18.30 mijn laatste maaltijd. Nou werk ik met eten en kan ik het elke dag uitkiezen van salades harde broodjes verse soepen en ja ook overheerlijke kwekkeboom kroketten. Ik kies wijs want ik eet twee keer per dag en dan moet ik goed voor mezelf zorgen toch?

Oh afgelopen vrijdag toch echt een cappuchino met een tompoes gegeten met mijn dochter…Wat was hij lekker.

Flinke maaltijden

Maar mijn maaltijden zijn flink want ik moet genoeg energie krijgen. Sommige mensen zitten je aan te kijken en zeggen dan ook; zoveel eten en zoveel afvallen hoe dan.

Maar als ik kijk wat er naar binnen gaat valt het echt wel mee. Want een groot bord rauwkost wat levert het je aan calorieën, of een gekookt ei?

Soms eet ik twee keer per dag een warme maaltijd heerlijk hoor. Toch nooit gedacht dat ik mijn dag zou starten met olijven, wat zijn ze lekker. Het eten smaakt me zo goed nu omdat ik me gedachten erbij heb. Ik maak tijd voor mijn maaltijden. Ik geniet af en toe van een bakje cappuccino rond 15.30 met wat lekkers maar wel enigszins gezond, maar ik vergeet het ook vaak omdat ik de behoefte niet meer zo heb.

Resultaat

Nou zal je vast nieuwsgierig zijn hoeveel ik kwijt ben op de weegschaal, wat een rotding want het schommelt zo vaak maar wat niet schommelt is mijn meetlint.

Vanaf 7 januari tot aan nu ben ik ongeveer 7 kilo en in totaal al 34.5 centimeter kwijt. Zo maar gevlogen want ik heb niet eens het idee gehad dat ik van alles moest laten. Niet meer een chippie of een wijntje, lekker uit eten met me man of vrienden. Ik doe alles nog enkel ik eet alleen in mijn eetraam. Ik vast minimaal 16 uur maar vaak is het 8 uur per dag, ik probeer elke week mijn vast te verlengen naar 23 á 24 uur.

Ik merk nog meer ik slaap als een os tjee wat is mijn bed lekker zeg, daag stramme stijve spiertje, tot ziens opgeblazen gevoel, au revoir pijnlijke gewrichten en tjuuus middagdipjes.. En natuurlijk daaaaag te grote broeken..

Ik heb veel steun aan mensen die hun ervaringen delen en die ook eerlijke vragen stellen en dat er normaal op geantwoord word. Wat fijn dat deze mensen mij geholpen hebben en ook jou willen helpen jou doelen te bereiken.

Dus schroom niet en stel je vragen er is altijd iemand die de ervaring heeft en als je het moeilijk hebt geef een gil of ga gewoon een keer op je plaat en word net als ik kotsmisselijk van die reep Tony chocolade dan weet je weer hoe het zat.

Tenslotte we zijn toch gewoon mensen die niet altijd op het rechte padje hoeven te lopen toch?

Bedankt Jan Willem dat je zo’n open boek bent en zoveel met ons wilt delen. Ik heb er veel aan gehad.

En mensen mochten jullie beginnen Good Luck!!!! You Can do It.

Geef het eens twee weken de tijd en zie en voel; wat het met je doet.

Danielle

>