Referentie intermittent living retreat

Afgelopen weekend hadden we op onze retreat locatie in Spanje 2 gasten voor een vitaliteit retreat op bezoek.

De hoofdvraag van deze 2 deelnemers was of ze met intermittent living, het toepassen van intermittent fasting, gezonde voeding en beweging hun leefstijl konden optimaliseren. Was het mogelijk met kleine aanpassingen vele malen vitaler te worden?

Een interessante vraag en wij stonden graag klaar om ze deze ervaring mee te geven.

Kan intermittent living voor ons bijdragen aan een vitaler leven

De indeling van deze retreat

Onze gasten kwamen uit Benidorm, dat is letterlijk om de hoek bij ons.

De eerste van de 3 dagen (deze retreat was door bepaalde redenen korter dan de normale duur van onze retreats) hebben we besteed aan het introduceren van een gezonde voeding en het verbeteren van de mindset.

Dit kwam samen met uitleg over de verschillende gerechten, een seminar over wat voeding voor je gezondheid kan doen (voeding als medicijn), een seminar over mindset (dit deden we in de bergen) en uiteraard lekker eten.

De tweede dag stond volledig in het teken van intermittent fasting. Een seminar over hoe deze gouden leefstijl hack hun leefstijl kon verbeteren en uiteraard het ervaren als je niks eet en toch gaat bewegen.

Een compliment die we van beide deelnemers kregen was dan ook dat alles zeer helder werd uitgelegd met praktische voorbeelden.

De derde dag was in het teken van beweging en sporten. Een seminar over hoe je beweging in kan zetten als interventie tegen veel aandoeningen en uiteraard hebben ze dit ervaren in de sportschool op ons terrein.

Op alle dagen zijn we lekker de bergen in geweest voor een heerlijke hike en was er elke dag voldoende tijd voor lekker eten, ontspannen, lezen, schrijven en gewoon lekker even liggen in het zonnetje.

Ervaring Stefan

Een zeer gastvrij stel dat deelnemers met passie begeleidt...

vond Stefan. Hij kwam vooral naar onze retreat om te ervaren wat intermittent fasting met zijn vitaliteit kon doen.

Is het normaal dat wij elke dag eten en hoeveel wij elke dag eten 

was een brandende vraag waar hij mee zat en hier heeft hij, volgens eigen zeggen, duidelijke antwoorden op gehad.

Ervaring Elcyrel

De doelen van zijn vriendin waren om meer de balans te vinden met de drukke leefstijl die ze hebben. Stefan en Elcyrel hebben 3 restaurants wat kortgezegd neerkomt op lange dagen en veel druk.

Ze wilde handige tools om haar leefstijl gezonder te maken met sporten en beweging.

Ik was een beetje zenuwachtig, we hadden onze dochter bij ons maar Marinda was 3 dagen de perfecte oppas 

iets wat voordat Elcyrel en Stefan kwamen een klein obstakel was, hoe konden ze een retreat doen zonder oppas?

"De eerste keer wandelen was zwaar maar supergaaf. De uitzichten zijn ongekend mooi en ik kreeg er een enorme kick van. Elke dag vond ik dit leuker worden” zegt Elcyrel. “Daarnaast heb ik veel geleerd over de voeding, met de workshops, het zelf eten en ervaren dat je helemaal niet moeilijk hoeft te doen en dat koken leuk is”.

Beiden sluiten af met een supergaaf compliment dat dit 3 supergave en waardevolle dagen waren voor hunzelf en hun gezin.

Dank je wel Stefan en Elcyrel voor deze dagen en we hopen dat jullie verdergaan met de weg die we zijn ingeslagen.  

>